Ajankohtaista: Ilmansuodattimien vaihto

Uudet ilmansuodattimet saapuivat hiihtolomaviikolla, ne on vaihdettava kaikkiin asuntoihin ja vaihdosta vastaa osakas/asukas. Jos operaatio ei ole tuttu, kannattaa vilkaista ilmanvaihtolaitteen valmistajan ohjevideo:

Ahomansikan ilmanvaihtolaitteet löytyvät usein eteisestä, siipimuttereilla suljetun oven takaa. Videolta puuttuu hienosuodattimen vaihto (oikealla alhaalla), mutta se on hyvin selkeä toimenpide. Oven avaaminen ruuvilukkojen vapauttamisen jälkeen voi vaatia vääntämistä, tiivisteet liimautuvat tiukkaan. Vääntämiseen kannattaa käyttää naarmuttamatonta, esim. puista tai muovista välinettä. Moottorin irroittaminen ei liene välttämätöntä joka vuosi, mutta helpottaa puhdistamista. Moottori painaa arviolta 10kg.

Merkitsemättömät polkupyörät

Tässä lista viime syksynä omistajattomiksi määritellyistä polkupyöristä. Näitä ei oltu merkitty omistajan toimesta vaikka merkitsemistä oli pyydetty kuukautta aikaisemmin kaikkiin koteihin jaetussa tiedotteessa. Jos joku näiden pyörien omistajista vielä haluaa ottaa pyörän käyttöön, siitä on keskusteltava hallituksen kanssa -näille pyörille on olemassa suunnitelma eivätkä ne ole vapaata riistaa.