Taloyhtiöverkko

Taloyhtiön lähiverkon käyttö

17.2.2013

Taloyhtiön lähiverkkona on adsl-yhteys, jonka siirtonopeus on 48/2 Mb/s. Yhteyden toimittaa Nebula oy. Yhteys on rakennettu kahdesta adsl-modeemista, yhdestä kuormantasaajasta sekä kahdesta kytkimestä.

Verkon käytöstä ei peritä erillistä maksua, vaan taloyhtiö rahoittaa sen hoitovastikekertymällä.

Säännöt

Vertaisverkkojen käyttäminen on kielletty, koska se kuormittaa taloyhtiöverkkoa. Ylläpitäjät estävät vertaisverkkojen käytön, jos sitä esiintyy.

Ongelmatilanteet

Jos taloyhtiöverkkoa käytettäessä on ongelmia, esim. tiedonsiirto on poikkeuksellisen hidasta tai verkkoon ei pääse, käyttäjä voi ottaa yhteyttä ylläpitäjiin tai Nebulan asiakastukeen (ks. Yhteystiedot).

Liittyminen

Taloyhtiöverkkoon liitytään ilmoittamalla siitä verkon ylläpitäjälle. He kytkevät liittyjän huoneiston taloyhtiöverkkoon.

Liittyjä kytkee huoneistoonsa tulevan signaalin johonkin huoneiston datapistorasioista. Kytkentä tehdään huoneistojakamossa (sähkökaapissa) lyhyellä verkkokaapelilla: kaapelin toinen pää liitetään jakamo-liitäntään ja toinen pää johonkin huonekohtaisista liitännöistä. Sisäänmuuton yhteydessä huoneistoihin jaettiin lyhyet verkkokaapelit tähän tarkoitukseen.

Huoneistojakamokaappiin voi myös asentaa esim. kytkimen, jos haluaa jakaa talojakamosta tulevan yhteyden useampaan tietokoneeseen huoneistossa.

Yhteystiedot

Ylläpitäjä
Janne Kilpinen, puh. 0500 151 252, janne {ät} kilpinen.se

Nebula
Asiakaspalvelu ja tekninen tuki: puh. (09) 6818 3810 (ark. klo 8 – 24, la 10 – 18)
Sähköposti: yritystuki {ät} nebula.fi

Leave a Reply